Будівельно-монтажні роботи на станції метро "Перемога" харківського метрополітену будуть закінчені до кінця січня 2012 р. Про це заявив перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, коментуючи підсумки наради з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Євро-2012 з футболу , яка відбулася 21 лютого в Києві. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради.

"Наша мета - здати станцію метро "Перемога" до 9 травня 2012 р. Тому ми повинні завершити будівельно-монтажні роботи і розпочати ремонтно-оздоблювальні за кілька місяців до здачі цього об'єкту", - зазначив О.Кривцов. Він також повідомив, що в ході наради прем'єр-міністру Миколі Азарову був наданий графік фінансування станції "Перемога". Прем'єр-міністр пообіцяв сприяти у виконанні цього графіку.

Довідка "SQ". Станція метро "Перемога" стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині міста на перетині пр. Перемоги і пр.Людвига Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і м.Дергачі з населенням більше 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб.

21 грудня 2010 р. у Харкові була відкрита станція метро "Олексіївська". Під час урочистого відкриття станції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що вже є домовленість з Кабінетом міністрів України про будівництво в Харкові кожні два роки по одній станції метро. Як зазначив М.Добкін, після завершення будівництва станції "Перемога" розпочнеться будівництво метро у бік вул.Одеської зі станцією на вул.Державинській.