"Ми робимо все, щоб терміни будівництва харківського метрополітену були виконані", - заявив в інтерв'ю харківський міський голова Геннадій Кернес. За його словами, головне зараз - забезпечити стабільне фінансування будівництва.

"Станцію "Перемога" ми хочемо відкрити наступного року на День Перемоги. І тому був перероблений проект, розроблений ще 1992 р., щоб стиль цієї станції був відповідний. Але якщо не буде фінансування - не буде активного будівництва. Ми написали листа, що готові виділити 70 млн.грн. з місцевого бюджету, з державного необхідно 250 млн.грн. З боку уряду (в даному випадку ми говоримо про Міністерство фінансів), ми цього не бачимо", - зазначив Г.Кернес.

Мер підкреслив, що можливості залучення кредитних ресурсів також розглядаються. "З урахуванням того, що йдеться про розвиток міста, ми, звичайно, будемо шукати будь-яку можливість, доступну для міста і для територіальної громади. Залучення кредитних ресурсів призведе до здорожчання будівництва. Але ми повинні пам'ятати, що метро - не комерційний проект. Це проект більш соціальний, це стосується бюджету кожної сім'ї. Тому в цьому плані будемо вести чіткі розрахунки", - додав Г.Кернес.

Довідка "SQ". Як заявив 22 березня перший заступник мера Олександр Кривцов, якщо на будівництво станції метро "Перемога" терміново не надійдуть гроші, її можуть не відкрити вчасно. За його словами, всього на будівництво станції необхідно 250 млн.грн. Ця сума затверджена в Кабміні. Поки на будівництво метро в Харкові з держбюджету надійшло 8 млн.грн. "уже зараз потрібно замовляти обладнання на заводах", - заявив віце-мер.

Планується, що станція метро "Перемога" буде відкрита 9 травня 2012 р. Вона стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині Харкова, на перетині пр. Перемоги і пр.Людвига Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і прилеглі населені пункти Дергачівського району з населенням понад 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб.