В офісі підприємства ТОВ "НВП "Моноліт-Енерго" (Харків) вилучена документація в рамках кримінальної справи. Про це повідомило "SQ" джерело в правоохоронних органах. Справу веде прокуратура і документи вилучав слідчий прокуратури за сприяння інших правоохоронних органів.

Як повідомило джерело, кримінальна справа, в рамках якої проводиться вилучення, пов'язана з ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка". Як було встановлено, у 2008 р. фахівці заводу виконали пуско-налагоджувальні роботи на енергоблоці однієї з українських атомних електростанцій, при цьому завищивши вартість робіт. Установлено, що зазначені роботи, згідно з укладеними договорами, повинні були виконуватися іншими підприємствами, які й отримали плату за їх проведення.

Довідка "SQ". ТОВ "НВП "Моноліт-Енерго" працює в сфері приладобудування, випускаючи автоматичні комплекси управління для енергооб'єктів, у тому числі - для АЕС. Аналогічну апаратуру в Харкові випускає ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка", з яким співпрацює "Моноліт-енерго" .

У вересні прокуратура Харківської області провела перевірку дотримання вимог законодавства колишнім керівництвом Харківського приладобудівного заводу ім.Шевченка. Було встановлено, що у 2008 р. фахівці заводу виконали пуско-налагоджувальні роботи на енергоблоці однієї з українських атомних електростанцій вартістю понад 4 млн. 909 тис. грн. При цьому посадові особи заводу витратили на відрядження співробітників для проведення пуско-налагоджувальних робіт грошові кошти підприємства на суму понад 106 тис. грн. Заводу завдано матеріальних збитків на суму понад 5 млн. грн. За результатами перевірки 30 вересня 2011 р. прокуратура порушила кримінальну справу стосовно службових осіб цього підприємства за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки; карається позбавленням волі терміном від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років). У 2008 р. завод ім.Шевченка очолювали Юрій Гуренко, Микола Гора та Микола Кондратенко.

Господарський суд Харківської області у серпні 2009 р. порушив справу (№ 50/120-09) про банкрутство заводу ім.Шевченка.