Голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін буде рекомендувати міській організації Партії регіонів висунути секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса кандидатом на пост харківського міського голови на майбутніх місцевих виборах.

Про це М. Добкін заявив у відеоінтерв'ю, оприлюдненому на сайті ХОДА.

"У нашій партійній організації ще не збиралася для обговорення кандидатів на посади мерів Харкова та шести міст обласного значення. Думаю, наше партійне зібрання відбудеться до середини серпня. А оскільки я керую обласною організацією, то буду рекомендувати міській організації висунути на посаду кандидата міського голови Г . Кернеса. Вперше за довгий час в регіоні з'явилася можливість об'єднати зусилля області та обласного центру. Взаємовідносини Харкова й області дуже важливі. Разом - це в п'ять разів більше, ніж можливості міста та області окремо. Зараз немає більш важливого завдання, ніж зберегти гармонію між міським та обласним керівництвом. І для цього є всі умови", - повідомив М. Добкін.

Губернатор підкреслив, що не бачить серйозних конкурентів з інших політичних сил у боротьбі за вищі виборчі посади в масштабах Харківської області. "Але це не означає, що ми будемо займатися виборчою кампанією як-небудь, і не означає, що ми недооцінюємо суперників", - відзначив М. Добкін.

Довідка "SQ". 1 липня Верховна Рада призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на неділю 31 жовтня 2010 р. За відповідне рішення проголосували 247 депутатів. З них від Партії Регіонів проголосували 169 депутатів, від БЮТ - 20, НУ-НС - 9 КПУ - 26, Блоку Литвина - 19, позафракційних - 4.