Фракція "Батьківщини" Харківської облради вимагає провести розслідування ефективності використання коштів при підготовці до Євро-2012 у Харківській області. З такою заявою на сесії, що проходить сьогодні, виступив депутат облради Іван Варченко. За його словами, у багатьох складається враження, що "ми купили "Запорожець" за ціною "Мерседеса".

За його словами, зокрема, потрібно перевірити, скільки коштів було виділено з різних фондів на ремонти фасадів будинків, скільки - на будівництво та реконструкцію готелів, і при цьому повідомити, яка була заповнюваність цих об'єктів. Також цікаво дізнатися, скільки коштів було витрачено на створення туристичної інфраструктури і як вони були використані в період Євро-2012. Потрібна також інформація, скільки коштів було використано з тендерних процедур, а скільки - без.

Як зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, той досвід, який отримали наші медики, правоохоронці, бізнесмени, та й прості наші громадяни від спілкування з великою кількістю іноземців, буде приносити нам користь довгі роки. "Хтось хоче виміряти її фінансами, хтось політичними амбіціями, намагаючись заявляти, що все не так і все погано", - заявив М.Добкін.

За його словами, в області було вирішене амбітне завдання проведення Євро-2012 на такому високому рівні, якого ніхто не очікував. "І це дає нам право відчувати впевненість у тому, що ми можемо вирішувати і складніші завдання. Якщо комусь щось потрібно довідатися, то будь ласка - канцелярія відкрита", - завив губернатор.

Довідка "SQ". Відповідно до проекту рішення сесії облради, всього у 2012 р. на реалізацію обласної цільової програми підготовки та проведення в регіоні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу заплановано виділити 1 млрд. 908 тис.грн., з них 44,51 млн. грн - з облбюджету, 1 млрд. 145 млн.грн. - з міського бюджету Харкова і 302 тис. грн. - з інших джерел.