В Харькове раскрыли группу псевдоналоговиков. Возбуждено уголовное делоКримінальну справу порушено стосовно двох чоловіків, які використовували підроблене посвідчення співробітника податкової служби та шахрайським шляхом заволодівали грошовими коштами підприємців на ринках Харкова. Про це 20 червня повідомили "SQ" у прес-службі ДПА у Харківській області. Підозрюваних затримали співробітники Управління з боротьби з організованою злочинністю Головного управління МВС України в Харківській області спільно зі співробітниками Відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області. Було встановлено, що підозрювані використовували підроблене службове посвідчення співробітника податкової служби Російської Федерації на ім'я Бойка В.О. Як відзначили в ДПА, підозрювані затримані і перебувають у Харківському слідчому ізоляторі.

Як повідомили "SQ" в УБОЗ, двоє неодноразово судимих ​​за шахрайство росіян були затримані біля ринку на вул.Саперній у Харкові. Встановлено, що вони шахрайським шляхом заволодівали грошима приватних підприємців, що працюють у Харкові та Києві. Зараз затримані перевіряються на причетність до більш ніж 40 епізодів.

За попередніми даними, вони займалися шахрайством на декількох ринках Харкова: Єлизарівському, Кінному, ринку ХТЗ, ринку біля ст.метро "Маршала Жукова", ринку біля супермаркету "Клас" на Салтівському Шосе, ринку на перехресті пр.Трактороудівників і 50-річчя ВЛКСМ, ринку на перехресті пр.Тракторобудівників та вул. Командарма Уборевича, ринку біля магазину "Сільпо" на вул. Героїв Праці, а також у продуктових магазинах біля Дзержинського райвиконкому Харкова, на вул.Дерев'янка, вул.Саперній і пр. Перемоги, 72.

Довідка "SQ". Одного із зловмисників, раніше судимого, затримали 21 квітня співробітники харківського УБОЗ. Зловмисники з підробленими посвідченнями працівників податкової поліції Росії обманювали харківських підприємців. Вони приходили до власників або продавців кіосків нібито з перевірками, знаходили порушення і вимагали заплатити штраф. Бізнесмени не звертали уваги на країну, зазначену в "липових" документах, і давали шахраям гроші. За даними УБОЗ, підозрювані шахраї діяли на території Харкова півроку, отримавши від підприємців понад 100 тис.грн.