Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін очолить регіональну делегацію, яка поїде до Києва на святкування Дня соборності України. Про це 20 січня під час обласного селектора повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Як повідомив журналістам начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Володимир Зінченко, до обласної делегації увійде 100 осіб, включаючи майже всіх голів райдержадміністрацій. Урочисте святкування Дня соборності пройде в Києві під головуванням президента України Віктора Януковича 22 січня.

Довідка "SQ". День соборності України відзначається в день проголошення у 1919 р. Акту злуки (возз'єднання) Української народної республіки (УНР) і Західно-української народної республіки (ЗУНР). У січні 1918 р. була створена УНР, а на територіях, що входили до складу Австро-Угорської імперії, була утворена ЗУНР. У грудні 1918 р. лідери двох держав у м.Фастові (Київська обл.) підписали попередній договір, А 22 січня 1919 р. цей договір, що увійшов в історію як акт злуки українських земель, був оприлюднений у Києві на Софійській площі. Це державне свято символізує єдність українських земель.

Президент України Віктор Янукович 30 грудня підписав указ № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят". Зокрема, щорічно 22 січня в Україні відзначатиметься День соборності і День свободи.