Вице-губернатор В. Бабаев избран ректором академии городского хозяйстваКолектив Харківської національної академії міського господарства затвердив кандидатуру першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Володимира Бабаєва на посаду ректора ВНЗ. В.Бабаєв раніше подав заяву на участь у конкурсі на заміщення вакантної посади ректора. Про це повідомили "SQ" у Харківській облдержадміністрації. Збори колективу відбулися сьогодні, 19 жовтня. Кандидатуру В.Бабаєва належить затвердити в Міністерстві освіти і науки України.

Як повідомив сайт міськради, у зборах взяли участь перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, представники Міністерства освіти України, почесні гості, трудовий колектив ВНЗ.

"Людиною, здатною дати новий поштовх розвитку академії, є В.Бабаєв. Я працював з ним не один десяток років і знаю, що все, чого він досяг, - це його особиста заслуга. У сфері державного управління він чудовий теоретик і практик, і керівництво міста підтримує його кандидатуру на пост ректора академії міського господарства", - зазначив О.Кривцов.

Є.Савін передав побажання голови ХОДА Михайла Добкіна про вибір ректором В.Бабаєва.

Крім того, на конференції екс-ректор академії міського господарства Леонід Шутенко був обраний почесним ректором вишу.

За даними міськради, міністру освіти, науки, молоді та спорту України направлять листа з рекомендацією колективу ВНЗ про призначення на посаду ректора В.Бабаєва. Найближчим часом міністр прийме рішення і підпише відповідний наказ про призначення. У цьому випадку В.Бабаєв залишить посаду першого віце-губернатора у зв'язку з переходом на іншу роботу.

Довідка "SQ". Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України 12 вересня 2011 р. оголосило конкурс на заміщення посади ректора Харківської національної академії міського господарства. У конкурсі могли брати участь громадяни України, які вільно володіють українською мовою, мають учене звання професора, науковий ступінь доктора або кандидата наук і стаж науково-педагогічної діяльності не менше десяти років. Ректори працюють у ВНЗ за контрактом, і в даному випадку йшлося про планове завершення терміну чергового контракту ректора ВНЗ Леоніда Шутенка.

Л.Шутенко очолював Харківську національну академію міського господарства (раніше - Харківський інститут інженерів комунального будівництва) з 1976 р.