В Верховной Раде в связи с событиями в харьковской милиции хотят создать следственною комиссиюНародний депутат Геннадій Москаль ("Наша Україна - Народна самооборона") заявив, що "за фактами незаконних дій і бездіяльності" у зв'язку з подіями в харківській міліції міністра МВС Анатолія Могильова в парламенті найближчим часом буде ініційоване створення тимчасової слідчої комісії. Про це повідомив сайт групи "Народна самооборона".

"16 вересня співробітники спецпідрозділу "Альфа" штурмом узяли Комінтернівський райвідділ міліції в Харкові. Це сталося тому, що керівники райвідділу продали злочинному угрупованню, до складу якого входили в тому числі і п'ять працівників міліції, 25 пістолетів "Макаров", 5 тис. патронів і автомати Калашникова (їх кількість уточнюється шляхом інвентаризації)", - заявив Г.Москаль. Він також додав, що "в сейфі начальника відділу знайдені гроші, еквівалентні 1 млн. дол. Він, а також ціла низка керівників відділу, затримані".

"Незважаючи на те, що на місце події виїжджав А.Могильов, ця інформація ретельно приховується від громадськості. І це відбувається саме в той час, коли на території Харкова діє стійке злочинне угрупування, яка займається розстрілами інкасаторів і міліціонерів, які їх супроводжують. Тільки від рук цього угруповання останнім часом загинули 11 людей, серед яких 5 міліціонерів", - підкреслив народний депутат. "І це в той час, коли так і не розкрите вбивство відомого харківського журналіста Василя Климентьєва, хоча міністр кілька разів звітував президенту про майже завершення розслідування справи", - додав він.

Нардеп також підкреслив, що зі зброї, проданої керівництвом Комінтернівського райвідділу, 15 вересня в Харкові на вул. Новом'ясницькій невідомий смертельно поранив бізнесмена.

Довідка "SQ". 16 вересня працівники Комінтернівського райвідділу міліції були затримані при спробі продати пістолети. Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов ввечері прибув до Харкова і звільнив з обійманих посад начальника міського управління міліції Харкова Миколу Фоменка і начальника Комінтернівського райвідділу міліції Юрія Юрченка. Пізніше, за даними джерел у правоохоронний органах, Ю.Юрченка затримали, коли він намагався покинути територію України. Начальнику Головного управління МВС України в Харківській області Михайлу Мартинову було оголошене дисциплінарне стягнення. Звільнений також начальник Управління внутрішньої безпеки облуправління міліції Павло Юришев і начальник штабу міського управління міліції Сергій Човпан.

55-річний приватний підприємець був смертельно поранений близько 18.40 15 вересня у дворі житлового будинку по вул.Новом'ясницькій у ​​Харкові.