Директор КП "Харківкомуночиствод" Іван Корінько може стати керівником ще одного комунального підприємства - КП ВТП "Вода". Директор КП ВТП "Вода" Сергій Кадигроб, можливо, буде незабаром звільнений. Про це 19 травня повідомив в.о.міського голови Геннадій Кернес на засіданні виконкому Харківської міськради.

Як зазначив Г. Кернес, КП ВТП "Вода" до сьогодні не прибрало розриття, що залишилися після ремонту мереж у різних районах Харкова. "Ці розриття існують не один рік, про них просто забули. Ніхто й не подумав їх прибрати і упорядкувати там територію", - зазначив Г. Кернес.

"Кадигроб, я роблю вам останнє попередження. Я дам вам доручення, і якщо ви не впораєтеся, це буде останнє ваше доручення. Я думаю, І. Корінько може очолити два комунальні підприємства", - підкреслив Г. Кернес. Він доручив С. Кадигробу мінімізувати витрати підприємства, протягом 1,5 міс. прибрати всі розриття і провести низку зустрічей з населенням Харкова для більш оперативного реагування на проблеми харків'ян.

За словами І. Корінько, ситуація на підприємстві дуже важка через нестачу фінансування. "У підприємства є мільйони гривень боргів, є також борги з зарплати", - зазначив І. Корінько.

Довідка "SQ". Г. Кернес вже попереджав директора КП "ВТП "Вода" С. Кадигроба про те, що він може бути звільнений. "Якщо ви не наведете лад у своєму відомстві, то будете наступним після Євгена Гриневича (Є. Гриневич звільнений з посади в.о. директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради - "SQ"). Зараз ви повинні жити на своїй роботі ", - підкреслив Г. Кернес С. Кадигроб 26 квітня на нараді з благоустрою Харкова.

"С. Кадигроб давно обіцяв, що розриття на вул. Пушкінській, що залишилися після ремонту водопроводу, будуть ліквідовані, але цього досі не сталося. Я звертаюся до директора Департаменту комунального господарства міськради Віктор Кітаніну - або змусьте його працювати, або попрощайтеся з ним", - підкреслив тоді Г. Кернес

На 3 березня 2010 борг мешканців Харкова за послуги централізованого водопостачання становив 77,1 млн.грн. За інформацією С. Кадигроба, в результаті претензійно-позовної та виконавчої роботи в 2009 р. на розрахунковий рахунок КП "ВТП "Вода" надійшло понад 8,2 млн грн "Касами на колесах" зібрано 3,89 млн.грн.

На лютий 2010 заборгованість з зарплати на КП "Вода" становила 7,4 млн.грн.