"Незабаром в Україні скасують печатки і статути для підприємств, введуть чіткі механізми визначення митної вартості товару і скоротять час митного оформлення", - заявив 18 листопада віце-прем'єр-міністр і лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко. За його словами, уряд продовжуватиме регулювати економіку в інтересах інвесторів і вітчизняного бізнесу. "Ми будемо мати нове законодавство, яке полегшить процес будівництва, - ми переходимо з 93 дозвільних процедур на 23, а для інвесторів їх буде всього 9. Ми повинні прописати надзвичайно жорстко митні процедури, зробити максимально ліберальний режим, скоротити кількість документів, а найголовніше - час перетину кордону. Повинні бути механізми визначення митної вартості. Ми зараз готуємо законодавство, яке повністю скасує печатки і статути для підприємств, спростимо вхід і вихід з бізнесу ... І ще багато таких рішень, які в першу чергу стосуватимуться дерегуляції економіки" , - підкреслив С.Тігіпко.

Зокрема, політик відзначив, що вже практично готовий проект Митного кодексу, який планується передати на розгляд депутатам відразу після того, як буде прийнятий Податковий кодекс.

Коментуючи проект Податкового кодексу, С.Тігіпко запевнив, що Кабмін не допустить посилення адміністрування в документі, але в той же час усі "лазійки" для ухилення від сплати податків будуть закриті". "Якщо податкова адміністрація через окремих депутатів спробує внести до документу додаткове адміністрування або буду внесені зміни, що відкривають "дірки", через які будуть випливати бюджетні гроші, ми будемо ініціювати вето або вносити зміни і переголосовувати проект кодексу", - зазначив С.Тігіпко.

Довідка "SQ". Проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України, був прийнятий Верховною Радою в першому читанні 7 жовтня. Нова редакція проекту Податкового кодексу України оприлюднена 11 листопада на офіційному сайті Верховної Ради України. У цей же день Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендував парламенту України прийняти у другому читанні проект Податкового кодексу України. 16 листопада парламент розпочав розгляд проекту Податкового кодексу в другому читанні, 18 листопада - продовжив його розгляд.