Верховна Рада (ВР) України прийняла постанову "Про утворення тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005 -2010 рр. "., внесений на розгляд парламенту депутатом Інною Богословською (позафракційна, обрана за списком Партії регіонів).

Як повідомив офіційний сайт ВР, за відповідне рішення проголосували 249 депутатів. Головою комісії стала І. Богословська, заступником голови - Олександр Голуб (фракція Компартії). Депутати від Блоку Юлії Тимошенко і "Нашої України - Народної самооборони" відмовилися входити до складу комісії, оскільки ВР відмовилася створювати альтернативну тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів цензури і тиску на ЗМІ.

Довідка "SQ". Окружний адміністративний суд Києва 8 червня задовольнив позов групи телеканалів "Інтер" і скасував рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 р. про виділення телеканалам "ТВі" і "5 канал" додаткових частот для мовлення (за підсумками конкурсу Нацради " TBi "отримав 33 частоти і "5 канал"- 26 частот." Інтер "виграв 20 частот). Після цього "ТВі" і "5 канал" заявили про тиск на суд з боку власника "Інтера", голови СБУ Валерія Хорошковського.