До Єдиного дозвільного центру Харкова у 2011 р. звернулося близько 54 тисяч підприємців (у 2010 р. їх було понад 41 тисячі). Серед них близько 21 тисячі звернулися за отриманням документів дозвільного характеру, а більше 20 тисяч - за отриманням консультацій. Про це 18 січня розповіла журналістам заступник директора департаменту - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міськради, директор дозвільного центру Тетяна Чечетова-Терашвілі.

За її словами, найбільше звернень було адресовано Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин міськради, управлінню навколишнього середовища та управління з питань техногенної безпеки. Як зазначила Т.Чечетова-Терашвілі, за кількістю виданих дозвільних документів Харків посів друге місце в Україні, поступившись тільки АР Крим (у Харкові було видано 21 тис. дозвільних документів, у Криму - 26 тис.).

Також директор дозвільного центру повідомила, що 1 січня набув чинності закон України, що визначає новий перелік документів, які видають у єдиних дозвільних центрах. Кількість таких документів збільшена з 66 до 141. Т.Чечетова-Терашвілі підкреслила, що в Єдиному дозвільному центрі тепер працюють представники кількох нових органів, наприклад, Харківської обласної державної хлібної інспекції, Державної інспекції з карантину рослин у Харківській області та ін.

Довідка "SQ". Модернізований Єдиний дозвільний центр (Червоношкільна набережна, 26) відкрився у Харкові 30 травня 2011 р. Площа приміщення - 620 кв.м, у центрі розміщені робочі місця 15 державних адміністраторів і 34 уповноважених представники дозвільних органів. Місця очікування відвідувачів обладнані засобами інформування. У центрі працює електронна система управління чергою.

У 2010 р. у Єдиному дозвільному центрі видавали 21 документ дозвільного характеру, у 2009 р. - 13.