Логотип Харкова, розроблений до Євро-2012, можна використовувати тільки під егідою Харківської міськради. Про це 15 червня на нараді з питань підготовки та проведення Євро-2012 в Харкові повідомив директор Департаменту з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Віктор Христоєв. Він пояснив, що на сьогодні є два логотипи Харкова - власне символ міста, а також комбінований логотип, поєднаний з емблемою Євро-2012.

За словами В. Христоєва, ніякі треті особи не мають права використовувати логотип, за винятком структурних підрозділів Харківської міськради. "Через профільний департамент ми подаємо заявку до місцевого організаційного комітету "Євро-2012 Україна", і він узгоджує з УЄФА", - зазначив директор департаменту і додав, що "в комерційних цілях логотип використовуватися не повинен".

Довідка "SQ". 18 грудня на пл.Свободи в Харкові були урочисто презентовані логотип чемпіонату Європи з футболу 2012 р., а також його слоган "Творимо історію разом!". Логотип Євро-2012 являє собою футбольний м'яч як вінець квітки з ще двома суцвіттями - червоно-білим і жовто-синім (Польща та Україна). Він символізує розквіт футболу. Квіти втілюють красу й історичний момент двох країн.

Логотип Харкова до Євро-2012 із зображенням Дзеркального струменя був вперше презентований у м.Варшава (Польща) 5-7 лютого під час жеребкування відбіркового циклу Євро-2012.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 р. Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.