"Питання передачі гуртожитку протитуберкульозного санаторію "Занки" в Змієві у власність Зміївського району не можна виносити на розгляд сесії облради, тому що потрібно додаткове вивчення всіх обставин", - заявив 15 квітня на засіданні постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, промисловості, будівництва, транспорту, доріг і зв'язку Харківської облради депутат облради, голова Зміївської райдержадміністрації Євген Мураєв. За його словами, гуртожиток знаходиться у стані, що потребує ґрунтовного ремонту, зокрема, покрівлі та інженерних мереж.

За словами Є. Мураєва, спочатку в гуртожитку потрібно провести ремонт, а потім передавати його в районну власність. "Зараз в районі зовсім немає вільних коштів. Ремонт гуртожитку відверне стільки коштів з райбюджету, що власні програми району та міста будуть припинені на кілька років. Крім того, у гуртожитку живуть не лікарі і не співробітники санаторію. Вони не мають права жити в цьому гуртожитку. А як тільки вони приватизують житло, після передачі його в район, відразу ж почнуть вимагати грошей на його ремонт", - зазначив Є. Мураєв.

Як повідомила заступник начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату облради Олена Ковальова, питання про передачу гуртожитку у районну власність не вирішується вже декілька років. Кілька комісій облради вже дали позитивні відгуки на рішення передати гуртожиток району. Мешканці гуртожитку надсилають листи до облради з проханням дозволити їм приватизувати квартири, а зробити це, поки будинок в обласній власності, не можна. Тому було прийнято рішення передати гуртожиток у власність району. Після цього мешканці планують створити об'єднання співвласників багатоквартирного будинку та провести ремонт будівлі. Зараз у мешканців є заборгованість за комунальні послуги, яка погашається за рахунок санаторію, що є власником будівлі.

Комісія прийняла рішення не підтримувати винесення питання про передачу гуртожитку у власність району не сесію і порекомендувала створити депутатську робочу групу з представників кількох депутатських комісій для більш детального розгляду цієї проблеми.
 

Довідка "SQ". Площа будівлі гуртожитку становить 2,7 тис.кв.м. Це п'ятиповерхова будівля, перший поверх - нежитловий.