Сесія Харківської облради 15 вересня почала роботу. Зареєструвався 121 депутат. У залі присутні народні депутати Алла Александровська та Валерій Камчатний. Як повідомив голова облради Сергій Чернов, сьогоднішнє засідання приурочене до 245-річчя області. Тому засідання запропоновано провести в два етапи - святковий і звичайний (усього в порядку денному сесії 41 питання). у межах святкового етапу запропоновано затвердити гімн області і присвоїти звання почесних громадян області. Депутати прийняли пропозицію С.Чернова.

На сесії було представлено проект гімну Харківської області, який відібрали з 10 пропозицій, що надійшли на конкурс. Гімн виконав академічний хор ім.Палкіна Харківської обласної філармонії, диригував директор філармонії Юрій Янко. Депутат облради Леонід Стрижко (фракція Компартії) зажадав провести обговорення гімну, проте голосування пройшло без обговорення питання. 104 депутати проголосували за прийняття гімну.

Як повідомив журналістам Л.Стрижко, тепер він "розуміє, чому обговорення гімну було закритим" і чому йому не вдалося до сесії ознайомитися з музикою і словами гімну. "Побіжний перегляд тексту дозволив виявити ряд недоліків. Зокрема, ви знаєте, що Україна - світська держава, але в тексті є місця, де йде мова про віру", - зазначив Л.Стрижко.