Голова Краснокутської райдержадміністрації Харківської області Сергій Кушнарьов та селищний голова смт Партеніт (АР Крим) Микола Конєв підписали угоду про співпрацю. Про це 15 липня повідомив журналістам С. Кушнарьов. За його словами, угода була підписана 10 липня під час святкування Дня Партеніта.

"Співпраця між Кримом і Слобожанщиною буде взаємовигідною. Нам є що запропонувати один одному. Ми будемо співпрацювати у гуманітарній та соціальній сферах, а також у сферах освіти, медицини, спорту, туризму. Не варто забувати і про такі галузі, як сільське господарство, енергозберігаючі технології, сучасні розробки управління невеликими населеними пунктами. Красний Кут - один з найбільш потужних сільськогосподарських центрів Харківської області. Ймовірно, це стане початком спільного бізнесу підприємців Криму та Харківщини", - відзначив С. Кушнарьов.

Також С. Кушнарьов підкреслив, що одним з напрямків співпраці буде оздоровлення на Південному березі Криму вихованців трьох дитячих будинків сімейного типу, що діють в Краснокутському районі. "Круглий рік лікуватися, оздоровлюватися і просто набиратися сил в Партеніті зможуть соціально незахищені верстви населення Краснокутського району, діти, пенсіонери", - відзначив він.

Крім того, за словами С. Кушнарьова, творчі колективи Партеніта зможуть обмінятися досвідом з провідними діячами мистецтва і культури Харківщини.

"Унікальність ініціативи підписання угоди полягає ще й у тому, що, напевно, вперше в історії партнерства ми підписуємо угоду між невеликими населеними пунктами всередині України. Хоча в таких селищах, як Партеніт і Красний Кут, проживає більше третини мешканців України", - резюмував З . Кушнарьов.