В. Янукович поручил регионам провести работу по созданию собственного имиджаПрезидент України Віктор Янукович 15 лютого на розширеному засіданні Харківського регіонального комітету з економічних реформ доручив регіонам провести роботу зі створення власного іміджу. За його словами, створення іміджевих програм - це перший крок до залучення інвестицій у регіони. "Кожна область має свої привабливі сторони, свої особливості. Це ваша візитна картка. А вже з іміджу регіонів створюється імідж України. Крім того, розробка іміджевих програм дозволить вам побачити свої можливості", - зазначив президент.

У своєму виступі голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що така робота в Харківській області вже ведеться. Зокрема, створені електронний економічний атлас і карта для інвесторів, розробляється стратегія розвитку регіону до 2015 р.

За словами губернатора, позитивом стало зміцнення влади в державі, початок необхідних реформ, передбачуваність і прагматизм зовнішньої політики України. "Все це демонструє ефективність і надійність влади як партнера і закладає основи для формування нової якості життя в регіоні, а значить, підвищення привабливості Харківської області для ведення бізнесу, розміщення інвестицій. У комплексі всі перелічені чинники виступили тим каталізатором, який стимулював інтерес до економіки регіону з боку потенційних інвесторів в області високих технологій, інноваційних виробництв. Ми вперше побачили реальні, підкріплені конкретними бізнес-інтересами і пропозиціями можливості розвитку економіки постіндустріальних укладів. У цих умовах своє головне завдання бачимо в тому, щоб підхопити ці тенденції і сконцентрувати державний і приватний інтерес на тих точках зростання, які дадуть найбільший соціально-економічний ефект", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". 15 лютого В. Янукович перебуває з робочим візитом у Харкові.