До кінця 2011 р. у Харківській області буде завершено проведення грошової оцінки землі. Про це 10 червня на селекторній нараді в Харківській облдержадміністрації (ХОДА) повідомив заступник голови ХОДА Василь Хома, повідомив сайт ХОДА. За його словами, сільради, у яких достатньо коштів, можуть позичити їх на договірних засадах тим сільрадам, у яких не вистачає грошей на проведення оцінки земель. Після того, як буде проведена оцінка і надходження від оренди земель збільшаться, місцеві ради розрахуються з боргами. Обсяг додаткових зборів до місцевих бюджетів складе 50 млн.грн., відзначив віце-губернатор

За даними першого заступника начальника Головного управління Держкомзему в Харківській області Юрія Перекупського, в області розташовано 1 тис. 758 населених пунктів. Нормативна грошова оцінка земель населених пунктів проведена в 1 тис. 126 населених пунктах. З початку 2011 р. була проведена і затверджена грошова оцінка в 115 містах і селах. Залишилося провести нормативну грошову оцінку земель у 586 населених пунктах.

Довідка "SQ". За рішенням сесії Харківської облради 21 квітня 2011 р. затверджена обласна Програма раціонального використання та охорони земель у Харківській області на 2011-2015 рр., якою передбачена нормативна грошова оцінка земель населених пунктів у 2011 р., у тому числі за рахунок коштів, що надійшли на спеціальний рахунок обласного бюджету в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. За програмою на оцінку 159 населених пунктів області в 2011 р. передбачено виділити і освоїти 2 млн. 499 тис.грн. відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.