"Сподіваюся, що закон про держслужбу не змусить держслужбовців призупиняти членство в партії", - заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, коментуючи ухвалення в першому читанні змін до закону "Про державну службу".

За його словами, він не готовий зараз скласти партійний квиток, але якщо зміни до закону все-таки будуть затверджені, то він йому підкорятиметься. "Я коментую зараз не як голова облдержадміністрації, а як людина з активною життєвою позицією, як людина, яка вже тривалий час знаходиться всередині найбільшої політичної партії. Ми доклали багато сил, щоб створити в місті та області одну з найпотужніших регіональних політичних організацій. Сьогодні Партія регіонів у Харківській області - друга за чисельністю в Україні, більше тільки донецька. Я не боюся того, що може постраждати партійна організація через те, що чиновникам доведеться призупинити членство в партії. Але моя думка полягає в тому, що ті, хто реально дорожить партійним квитком, зможе виконати цей закон з дуже великим болем всередині. Але, як показує практика, законопроекти у другому читанні можуть сильно відрізнятися від першого читання, тому я сподіваюся, що і в даному випадку зміни, про які ми говоримо, не будуть прийняті", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". Президент України Віктор Янукович запропонував заборонити державним службовцям бути членами політичних партій. Відповідні зміни зафіксовані в проекті закону "Про державну службу" (№ 8306 від 25 березня 2011 р.), який був ініційований главою держави. Пункт 2 ст. 11 законопроекту говорить: "Державний службовець не має права бути членом політичних партій, організовувати страйки". У квітні законопроект був прийнятий Верховною Радою в першому читанні.