Урочисте відкриття відомчого будинку з квартирами для лікарів відбулося сьогодні, 10 листопада, в Зачепилівській районної лікарні. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма та перший заступник голови облради Олена Олешко.

Будинок розташований на території Зачепилівської ЦРЛ. Для співробітників установи виділено три квартири - однокімнатна, двокімнатна і трикімнатна. Як зазначив М.Добкін, відомче житло для лікарів виділяється в Харківській області вперше за довгий час.

За словами головлікаря Зачепилівської ЦРБ Вадима Козака, забезпеченість лікарні лікарями становить 54%, їй терміново потрібні лікар-гінеколог, хірург, анестезіолог, терапевт. "Ми сподіваємося, що тепер, коли з'явилося відомче житло, ми зможемо залучити до нас молодих фахівців", - зазначив він.

Як повідомив журналістам І. Шурма, для реконструкції будівлі під відомче житло було залучено 410 тис.грн. позабюджетних коштів за сприяння почесного консульства Чехії в Харкові, ще 50 тис.грн. було виділено з місцевих бюджетів.

За словами І.Шурми, практика виділення житла для лікарів буде розширюватися, зокрема, цього року планується відкрити сільські амбулаторії з житлом у с.Ватутине Нововодолазького району та с.Ново-Олександрівка Вовчанського району. За словами заступника губернатора, всього в області на черзі на житло стоїть більше 300 медпрацівників, з них 87 лікарів.

У ході відвідування медичного закладу М.Добкін вручив головному лікареві сертифікат на рентгенівський діагностичний комплекс "Медик" вітчизняного виробництва вартістю 749 тис.грн. Комплекс доставлять до лікарні приблизно за два тижні.

Довідка "SQ". Селище Зачепилівка є адміністративним центром Зачепилівського району. Населення - 4,5 тис.осіб.