Члени комісії Харківської облради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування 9 червня на засіданні підтримали проект звернення облради до Кабінету міністрів з приводу відшкодування сільськогосподарським підприємствам збитків, які виникли у зв'язку із загибеллю посівів озимини та її пересівань. Про це повідомив сайт облради.

У проекті зазначено, що "у зв'язку зі складними погодними умовами взимку 2010 р. у господарствах області загинули озимі культури на площі 234,1 тис.га, в тому числі озимі зернові - на 210,4 тис.га. Збитки, за попередніми підрахунками , склали 174 млн.грн., причому понад 157 млн.грн. - витрати на озимі зернові ".

У тексті звернення підкреслено, що у зв'язку з цим погіршилося фінансове становище більшості сільськогосподарських підприємств області, з'явилася реальна загроза неповернення у встановлені терміни кредитів, узятих в комерційних банках, утворилися затримки у виплаті зарплати, здійсненні податкових та інших першочергових платежів. "Щоб не допустити припинення діяльності сільгосппідприємств, які істотно постраждали від загибелі озимих, і виникнення соціальної напруги серед сільського населення, депутати облради звертаються до Кабміну з проханням розглянути можливість часткової компенсації збитків за рахунок коштів держбюджету", - зазначено в документі.