На площади Розы Люксембург установят новый монумент НезависимостиПлоща Рози Люксембург у Харкові буде реконструйована: пам'ятник, який стоїть там зараз, знесуть, а на його місці буде встановлений новий пам'ятник Соборності. Про це 9 лютого повідомив журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес.

"Буде проведено засідання містобудівної ради, на якому ви побачите пропозиції щодо нового пам'ятника", - зазначив Г.Кернес. За його словами, архітектурне рішення, яке було обрано десять років тому при будівництві пам'ятника, сьогодні визнається невдалим.

"Ми обговорювали з архітектором Харківської області, нашими архітекторами питання, пов'язані з реконструкцією площі, зміною руху на площі для зручності і пішоходів, і транспорту, тому що цю площу перетинає трамвай. Ми говоримо про те, що ми повинні більш оптимально розглянути можливості сьогоднішнього Харкова . Ми повинні приймати рішення в інтересах пасажирів і транспорту, тому що, крім пасажирського, в Харкові є і інший транспорт", - заявив Г.Кернес.

Довідка "SQ". У 2009 р. у Харкові демонтували трамвайні колії на вул. Пушкінській, у 2010 р. - на початку вул. Клочківської та по вул.Піскуновській, від Бурсацького узвозу до пров.Піскуновського.