Апеляційний суд Харківської області 8 грудня відхилив апеляцію генерального директора ТОВ "Харків-Москва" Шмуеля Дукера на рішення Господарського суду Харківської області від 15 вересня. Про це повідомив сайт Харківської міськради.

Згідно з рішенням госпсуду, фірма "Харків-Москва" має повернути земельну ділянку по вул. Пушкінській, 2 територіальній громаді Харкова, попередньо привівши її у придатний для використання стан. Фірмі також наказано відновити проїжджу частину вулиць і тротуари, які межують з вул.Пушкінською, Короленка та Громадянською, а також відновити інженерні мережі та демонтувати огорожі.

"Якщо фірма "Харків-Москва" не виконає рішення суду добровільно, воно буде виконане примусово, із залученням підрозділів державної виконавчої служби України", - підкреслив директор юридичного департаменту Харківської міськради Володимир Коваленко.

Довідка "SQ". У серпні 2011 р. юридичний департамент передав до прокуратури Харкова матеріали про невиконання фірмою "Харків-Москва" основних умов договору оренди земельної ділянки, порушення термінів будівництва торговельного центру і житлового будинку з багатоповерховою автостоянкою. Прокурор міста Харкова в інтересах міськради подав позов про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки. 15 вересня 2011 р. Госпсуд Харківської області задовольнив позов прокурора.