Новое руководства завода им.Малышева должно улучшить условия труда на предприятии - начальник службы примирения А.Дорожко"Ми чекаємо рішучих дій від нового керівництва ДП "Заводу ім.Малишева" (Харків) для поліпшення умов праці на підприємстві", - повідомив 8 квітня журналістам начальник Харківського відділення Національної служби посередництва і примирення Олександр Дорожко. За його словами, шляхи вирішення проблем, які з'явилися на заводі в минулі роки, планується обговорити на майбутній нараді.

Як повідомив О.Дорожко, на заводі ім.Малишева були офіційно зареєстровані ще 2009 р. суперечки трудових колективів деяких цехів з адміністрацією, посередником у яких виступає служба примирення. "Частина вимог працівників виконана, а частина не виконана, що може послужити приводом для загострення відносин працівників і адміністрації", - зазначив керівник служби.

За його словами, в регіоні також зафіксовані трудові суперечки на ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка", ДП "Харківський електромеханічний завод" та на ВАТ "Ізюмський тепловозоремонтний завод". "Є ще й інші підприємства, на яких є заборгованість із зарплати, а це ознака того, що можуть бути конфлікти. Ось ми і будемо разом з різними структурами й організаціями працювати над тим, щоб конфлікти не виникали. Сьогодні був підписаний договір між службою примирення та службою зайнятості, раніше був підписаний договір з об'єднанням роботодавців Харківської області, наступного тижня буде підписаний договір з об'єднанням профспілок Харківської області", - зазначив О.Дорожко.

Довідка "SQ". О. Дорожко був призначений начальником Харківського відділення Національної служби посередництва і примирення в березні 2011 р. До цього начальником служби працювала Ольга Зуєва, яка звільнилася з обійманої посади 1 листопада 2010 р. у зв'язку з виходом на пенсію за віком.