Рішення "Про знесення зелених насаджень на ділянках капітального ремонту на вул. Новгородській і вул. Динамівській" було прийнято 7 липня на засіданні виконкому Харківської міськради.

За словами заступника директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства міськради Володимира Рибакова, на вул. Новгородській планується вирубати 49 "сухих дерева" (жодна інша кількість, крім цього, не озвучувалося - "SQ"). За словами В. Рибакова, вул. Динамівська буде розширюватися.

Крім того, як повідомив кореспондент "SQ", за п'ять хвилин до початку засідання виконкому міськради порядок денний було змінено: з нього зникло питання про внесення змін до рішення виконкому № 156 від 19 травня ц.р., коли було вирішено знести 503 дерева в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території ЦПКіВ ім.Горького потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешкнаці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, також кілька учасників акції були затримані міліцією.