А. Даценко назначен главврачом Харьковской горбольницы №2Олексій Даценко 7 лютого призначений головним лікарем Харківської міської клінічної лікарні № 2. На зустрічі харківського міського голови Геннадія Кернеса з колективом лікарні її працівники підтримали кандидатуру О.Даценка. Він 22 роки пропрацював у цій лікарні, був завідувачем проктологічного відділення. Раніше в.о. головлікаря лікарні був Андрій Чефранов.

О.Даценко розповів журналістам про першочергові завдання, які він ставить перед собою на посаді головлікаря. "Насамперед, у нашій лікарні потрібно реконструювати приймальне відділення, щоб пацієнти не відчували дискомфорту при надходженні до лікарні. Зараз наш санпропускник взагалі знаходиться в підвальному приміщенні. Тому хотілося б, щоб приймальне відділення було організовано в іншому місці і в інших умовах. Також потрібно приводити до ладу прилеглу до лікарні територію", - зазначив О.Даценко. Крім того, головний лікар підкреслив, що на новій посаді він зверне увагу на харчування для пацієнтів. "Харчування в лікарні сьогодні, м'яко кажучи, кульгає. В основному, до раціону входять крупи. Харчуються хворі в розрахунку 3 грн. з особи на добу. Хотілося б переглянути меню, поліпшити раціон, щоб пацієнт міг отримувати корисну і різноманітну їжу", - додав О.Даценко.

Довідка "SQ". Головний лікар Харківської міської клінічної лікарні № 2, голова Асоціації лікарів Харкова Дмитро Полоз помер 24 січня на 68-му році життя.

Міська клінічна лікарня № 2 - багатопрофільний стаціонар на 345 ліжок. У складі лікарні - 8 клінічних відділень: 3 хірургічні відділення, анестезіологічне, проктологічне, токсикологічне, ендокринологічне і гастроентерологічне відділення, а також ендокринологічне поліклінічне відділення, міський нефрологический і проктологічний кабінети. Щорічно в лікарні проходять лікування близько 10 тис. пацієнтів, проводиться понад 4 тис. операцій, а також малоінвазивних оперативних втручань.