Горсовет обратится в суд с иском о запрете на проведение акций Харківська міськрада звернеться до суду з позовом про заборону чергової акції протесту біля стін Качанівської колонії. Як повідомив 5 січня офіційний сайт міськради, таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні погоджувальної ради виконкому, де розглядалася заявка на проведення акції від ВО "Батьківщина". Під час акції, яка повинна була початися 6 січня, мітингувальники планували встановити стаціонарне наметове містечко.

Як повідомив заступник харківського міського голови Ігор Терехов, погоджувальна рада прийняла таке рішення, тому що на місці передбачуваного мітингу зараз працюють співробітники комунального підприємства "Харьківводоканал", які усувають прорив на каналізаційних комунікаціях.

Як повідомив "SQ" заступник голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Валерій Дудко, зараз під стінами Качанівської виправної колонії № 54 зібралося близько 200 осіб з прапорами БЮТ і плакатами на підтримку екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. В. Дудко зазначив, що оскільки суд заборонив "Батьківщині" проводити під стінами колонії пікети і акції протетсту, захід було перекваліфіковано в прийом громадян народним депутатом України (фракція Блок Юлії Тимошенко) Юрієм Одарченко. За словами В. Дудко, народний депутат приїхав до Харкова сьогодні вранці з Києва разом з півсотнею прихильників Ю. Тимошенко.

Заступник голови ХОО ВО "Батьківщина" розповів, що зараз біля Качанівській колонії йде якийсь ремонт. "Комунальні служби почали терміновий ремонт каналізації, тут знаходяться трактори і пожежні машини. Представники виконавчої служби намагалися вручити нам припис про заборону на проведення акції, але ми їм повідомили, що тут відбувається прийом громадян народним депутатом", - підкреслив В. Дудко. За його словами, ніяких зіткнень з міліцією або інших конфліктних ситуацій поки не виникало.