Наглядова рада УЄФА підтвердила право Донецька, Києва, Львова і Харкова проводити матчі Євро-2012

Наглядова рада УЄФА на своєму засіданні в Ньоні (Швейцарія) 2 червня ухвалила рішення підтвердити право на проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 р. у всіх чотирьох українських містах: Донецьку, Києві, Львові та Харкові. Про це повідомив інформаційний центр "Україна-2012".

Згідно повідомлення, перед тим, як зробити висновки на користь наших міст, експерти УЄФА побували в Києві та Львові, докладно вивчили ситуацію на будівництві проблемних об'єктів і подали свій звіт наглядовій раді.

Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников зазначив після завершення засідання: "Все в наших руках. УЄФА задоволений тими зусиллями, яких докладає уряд України з підготовки до чемпіонату, і здивований, що за останні 2 місяці зроблено більше, ніж за попередні 2 роки" .

За його словами, наступний тест на готовність очікує Київ, Донецьк, Львів і Харків у вересні 2010 р. - тоді Україна повинна буде остаточно "вписатися" в графіки реалізації всіх проектів. "Якщо ми всі добре будемо працювати, то чемпіонат буде проведено у всіх 4 містах. На сьогодні я навіть не припускаю, що одне або два міста втратять шанси на Євро", - підкреслив Б. Колесников.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудетьяс в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 р. Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які візьмуть участь у матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.