Вищий спеціалізований суд 22 лютого розгляне касаційну скаргу колишнього депутата Московської райради Харкова Олега Медведєва, засудженого на 10 років за організацію замаху на секретаря Харківської міськради (зараз - харківський міський голова) Геннадія Кернеса і харківського міського голову (зараз - голова Харківської облдержадміністрації) Михайла Добкіна. Про це 3 лютого повідомив журналістам заступник прокурора Харківської області Олег Анпілогов. "О.Медведєв винним себе в інкримінованих йому злочинах не визнав", - зазначив О.Анпілогов.

Як повідомила "SQ" колишній адвокат О.Медведєва Наталія Хорунжа, вона подала скаргу відразу після вироку в червні 2010 р. Зараз вона вже не займається цією справою.

Довідка "SQ". У грудні 2007 р. О.Медведєв був затриманий за підозрою в організації замаху на вбивство Г.Кернеса. Г.Кернес продемонстрував журналістам аудіозапис, на якому О.Медведєв обговорює з виконавцями вбивство Г.Кернеса, його сина, а також М.Добкіна і братів Протасів (власників ТГ "Таргет" - "SQ"). За інформацією Г.Кернеса, виконавець, якому О.Медведєв замовив ці вбивства, сам прийшов з повинною в правоохоронні органи і приніс аудіозапис його розмови з замовником.

У червні 2010 р. Апеляційний суд Харківської області визнав О.Медведєва винним у замаху і засудив до 10 років позбавлення волі.