Колишній депутат Московської райради Харкова Олег Медведєв 4 червня Апеляційним судом Харківської області засуджений до 10-ти років позбавлення волі за організацію замаху на секретаря Харківської міськради (зараз - в.о. харківського міського голови) Геннадія Кернеса і харківського міського голову (зараз - голова Харківської облдержадміністрації) Михайла Добкіна. Звинувачення пропонувало засудити підсудного на 7 років.

Як повідомив кореспондент "SQ" з суду, О. Медведєв визнаний винним за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (організація умисного вбивства). Суд визнав, що О. Медведєв готував замах на М. Добкіна та Г. Кернеса з помсти, бо вважав їх організаторами нападу, скоєного на нього в 2006 р., і переконував Бориса Зайцева за 30 тис.дол. підірвати бомбу біля будівлі Харківської міськради.

Також суд зобов'язав О. Медведєва сплатити 10 тис.грн. судових витрат і виплатити по 5 тис.грн. М. Добкіну і Кернесу Г. за моральну шкоду.

За словами адвоката О. Медведєва Наталії Хорунжої, вирок "несправедливий і безпрецедентний", оскільки грунтується лише на показаннях Б. Зайцева та аудіозаписі його розмови з О. Медведєвим. За її словами, О. Медведєв буде подавати касаційні скарги "скрізь, де тільки можливо". Н. Хорунжа висловила надію, що Верховний суд перегляне вирок.

Довідка "SQ". У липні 2006 р. на О. Медведєва і жінку, що його супроводжувала, напали в під'їзді житлового будинку в районі ст.м. "Проспект Гагаріна" у Харкові. Нападників було троє. У жінки вкрали сумочку, О. Медведєв отримав тяжкі тілесні ушкодження, йому порізали ніс, сідниці і вуха.

У грудні 2007 р. О. Медведєв був затриманий за підозрою в організації замаху на вбивство Г. Кернеса.

Вибух малої потужності стався 13 січня 2007 р., о 0.50, біля будівлі готелю "Національ" (Харків). У момент вибуху на сходинках перебував Г. Кернес. За інформацією прес-служби міськради, біля готелю спрацював радіокерований пристрій, начинений металевими кульками, обрізками арматури і іншими металевими предметами. Ніхто не постраждав, ніяких руйнувань не відбулося. Г. Кернес подав до правоохоронних органів заяву про замах на його життя.

Ще один вибух стався вночі 13 червня 2007 р. на пл.Конституції, 7. У цей час на площі знаходився автомобіль секретаря міськради. Сам Г. Кернес вийшов з будівлі міськради (пл.Конституції, 7) і йшов до своєї машини разом з головою правління ВАТ "НПК-Холдинг" Ігорем Ялдіним. В результаті вибуху постраждав І. Ялдін, Г. Кернес не постраждав.

Г. Кернес 23 липня 2008 продемонстрував журналістам аудіозапис, на якому О. Медведєв обговорює з виконавцями вбивство Г. Кернеса, його сина, а також                М. Добкіна і братів Протасів (власників ТГ "Таргет" - "SQ"). За інформацією Г. Кернеса, виконавець, якому О. Медведєв замовив ці вбивства, сам прийшов з повинною в правоохоронні органи і приніс аудіозапис його розмови з замовником.