Андрій Солодков представлений на посаді голови Апеляційного суду Харківської області. Представив нового керівника голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Леонід Фесенко. Як повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА), на представленні були присутні голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, ректор Національного університету "Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого" Василь Тацій, начальник управління СБУ України в Харківській області Олександр Полковниченко, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Михайло Мартинов.

"Ви чудово знаєте А.Солодкова. Це людина високопрофесійна, відповідальна. Переважна більшість співробітників судового корпусу Харківщини є високопрофесійними людьми, які з честю чинять правосуддя в Україні, і я хочу побажати всім вам подальшої плідної роботи в цій нелегкій справі", - підкреслив Л.Фесенко.

"Для нас це людина досить відома, авторитетна, перспективна і найголовніше - він харків'янин. Як показує життя, особливо останнім часом, краще  за всіх адаптуються на нових посадах саме вихідці з Харкова. А тим, хто приїжджає до нас, адаптуватися досить важко" , - зазначив М.Добкін.

"У вас є повна довіра колективу, і це дуже важливо у вирішенні складних завдань, які стоять перед Апеляційним судом. Ви отримали повну підтримку в місті, області і нашій академії", - підкреслив В.Тацій.

Довідка "SQ". Вища рада юстиції 31 травня призначив А.Солодкова головою Апеляційного суду Харківської області. Подання про призначення А.Солодкова на цю посаду Рада суддів загальних судів внесла до Вищої ради юстиції 5 травня. 24 березня з посади голови Апеляційного суду Харківської області був звільнений Михайло Бородін.

Солодков Андрій Андрійович народився 12 березня 1968 р. У 1991 р. закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого. У 1991-1996 рр. працював у Харківській транспортній прокуратурі і Південній транспортній прокуратурі. У 1996 - 2006 рр. - суддя Дзержинського районного суду Харкова. З 2006 р. працює в Апеляційному суді Харківської області (суддя, заступник голови палати у цивільних справах, секретар судової палати у цивільних справах). Президент асоціації суддів Харківської області. Одружений, виховує двох дітей.