Міліцейський патруль біля прохідної ДП "Харківський завод шампанських вин" ще не знято. Про це 31 жовтня повідомив "SQ" заступник начальника управління громадської безпеки Головного управління МВС України в Харківській області Василь Гайчук. За його словами, зараз на заводі склалася конфліктна ситуація, коли дві людини мають документи, згідно яких вони призначені керівниками підприємства.

"У Оксани Бідної є багато рішень судів, і у Юрія Раїни теж, я так розумію, є підстави працювати директором. Коли буде визначено, чиї документи правильні, і сторони дійдуть згоди, тоді заберуть і черговий підрозділ міліції біля прохідної", - зазначив В.Гайчук.

За його словами, поки що сторони в ході конфлікту не застосовують недозволених законом дій.

Довідка "SQ". Арбітражний керівник Харківським заводом шампанських вин (ХЗШВ) О.Бідна 25 жовтня надала на заводі рішення суду, згідно якого вона призначена виконуючим обов'язки директора підприємства. Також вона принесла рішення суду про відсторонення від обов'язків колишнього керівника підприємства Ю.Раїни. У той же день Ю.Раїна заявив "SQ", що його ніхто не звільняв. "Завод захопили якісь молодці двометрового зросту, не пред'являючи нікому документів. О.Бідна пише накази і всіх звільняє. Це беззаконня. Це навіть складно коментувати. Працівники заводу дзвонили до міліції, але поки немає реакції. Я планую звернутися за допомогою до міністра агропромислового комплексу Миколи Присяжнюка", - заявив 25 жовтня Ю.Раїна.

Як заявив 26 жовтня перший заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Володимир Бабаєв, новий керівник заводу шампанських вин О.Бідна впорається зі своїми обов'язками. За його словами, кандидатура О.Бідної була схвалена Міністерством аграрної політики. Як підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін, 19 жовтня Харківський господарський апеляційний суд призначив нового керівника ХЗШВ.

"Ми будемо стежити за ситуацією на заводі в рамках своєї компетенції і не допустимо ніяких зіткнень і з'ясувань відносин, які будуть виходити за рамки закону. Я не бачу складнощів. Є зіткнення інтересів якихось комерційних структур, які намагаються довести своє право на управління даним підприємством. Якщо ми побачимо, що їх право буде заважати нормальному розвитку підприємства, то зробимо все, щоб вони це право втратили. Поки не бачу необхідності втручатися в цю ситуацію", - заявив М.Добкін.

Завод виробляє шампанські та інші вина. Виробнича потужність заводу - 20 млн. пляшок на рік. У квітні 2009 р. слідчий відділ управління СБУ в Харківській області порушив кримінальну справу за фактом розкрадання майна ХЗШВ на 58 млн. 367 тис.грн. посадовими особами підприємства. У той час директором заводу працював О.Худенко, якого підозрюють у привласненні майна підприємства в особливо великих розмірах.