Робоча група зі взаємодії виконавчих органів міськради та громадськості з питань захисту навколишнього середовища створена в Харкові. Відповідне розпорядження 29 червня підписав в.о. харківського міського голови-секретар міськради Геннадій Кернес. До складу робочої групи, зокрема, увійшли Г. Кернес (голова групи), голова обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Сергій Размєтаєв (заступник голови групи), начальник відділу екології Департаменту житлового господарства міськради Вікторія Богатир (секретар групи) а також ряд чиновників міськради, представники ЗМІ, депутати міськради, представники громадських та екологічних організацій.

Крім того, цим розпорядженням затверджено план заходів щодо реалізації пропозицій загальноміських громадських слухань "Захист зелених насаджень і Лісопарку м.Харкова". Зокрема, буде продовжена робота з встановлення меж територій зелених зон рекреаційного значення відповідно до Генплану Харкова та проведена поетапна інвентаризація міських зелених насаджень.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території Центрального парку ім.Горького (переходь у Лісопарк) потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти ряду громадських організацій і жителі міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубку дерев та проведення будівельних робіт.

19 червня в Київській райраді Харкова відбулися громадські слухання на захист зелених насаджень і Лісопарку в Харкові. За підсумками слухань була прийнята за основу резолюція, розроблена Харківською міськрадою. У ній передбачено визначення точних меж рекреаційних зон і заборона на їх вирубку. Але мова про лісопаркову зону, яка не є частиною парку ім.Горького, не йде. Альтернативний проект резолюції, запропонований ініціативною групою, присутні в залі не підтримали. У цьому документі передбачалося ввести повну заборону на вирубку молодих і здорових дерев на території міста.