Хода голландських уболівальників від фан-зони на площі Свободи до стадіону "Металіст" пройшла в Харкові. У ході взяли участь до десяти тисяч осіб. О 16.00 колона стартувала з вул. Іванова від будівлі Харківської облдержадміністрації, далі вона пройшла вул. Пушкінською та звернула з пл.Конституції на Московський проспект. Після цього голландські вболівальники від Червоношкільної набережної через вул.Плеханівську вийдуть на вул.Тарасівську і підійдуть до стадіону "Металіст", де о 19.00 розпочнеться матч групового турніру фінальної частини Євро-2012 між Голландією і Данією.

У голові колони слідує фірмовий помаранчевий автобус "Orange Club", на якому встановлені колонки, з яких лунають голландські пісні, а учасники ходи їх підхоплюють. З автобуса пускають стрічкові феєрверки. Колону супроводжують співробітники ДАІ та міліції. Голландські фани одягнені в одяг помаранчевого кольору - кольору національної збірної, на багатьох карнавальні костюми: король з королевою, індіанці, дівчата у фламандських костюмах, двійник Рууда Гулліта та ін. Уболівальники співають голландські фанатські пісні.

Також у колоні були помічені кілька десятків уболівальників з Данії, які теж одягнені в кольори своєї національної збірної.

Харків'яни вітають голландців з балконів і тротуарів вулиць. На деяких вікнах вивісили прапори збірної Нідерландів.