Г. Кернес стал харьковским городским головой - результаты обработки 100% протоколов За результатами обробки 100% протоколів дільничних виборчих комісій на виборах харківського міського голови у в.о. міського голови, кандидата від Партії регіонів Геннадія Кернеса - 30,09% голосів, у кандидата від ВО "Батьківщина" Арсена Авакова - 29,46%, кандидата від Компартії Алли Александровської - 18,38%. Проти всіх проголосували 10,91% виборців.

За даними міськвиборчкому, серед інших кандидатів на пост мера Харкова голоси розподілилися так: Євген Гутков ("Сильна Україна") набрав 3,64% голосів, Андрій Білогрищенко ("Єдиний центр") - 2,94%, Юрій Орел (партія "УДАР") - 1,79%, Ігор Швайка (ВО "Свобода") - 0,84%, В'ячеслав Д'яченко (Українська соціал-демократична партія) - 0,55%, Олександр Сирота (партія "Справедливість") - 0,41 %, Наталія Пилипенко ("Союз") - 0,32%, Олександр Шармар ("Громадська сила") - по 0,28%, Володимир Дронов (НДП) - 0,25, Ілля Тимохін ("Нова сила") - 0,15%.

Як повідомив журналістам голова міськвиборчкому Олександр Дмитренко, дані результати відображають реальну картину виборів. Проте офіційний протокол комісія ще не склала, оскільки на її розгляді знаходяться ще три протоколи дільничних комісій. О.Дмитренко також відзначив, що за 30-40 хвилин комісія почне розгляд скарг. За його словами, йому нічого не відомо про те, що до суду подано позови з приводу перерахунку голосів на виборах міського голови.