1 квітня - День сміху, Міжнародний день птахів, а також день народження ІА "STATUS QUO".

Довідка "SQ". День сміху (або День дурня) - неофіційне свято, що відзначається, найчастіше, 1 квітня (в Іспанії - 28 грудня). За традицією в цей день прийнято жартувати над друзями, членами сім'ї, колегами. Цього дня говорять: "1 квітня - нікому не вірю". Традиційний вираз у цей день - "Ви забруднилися фарбою". Відомі й більш масштабні першоквітневі розіграші та містифікації, які проводилися через ЗМІ. Першоквітневі розіграші через ЗМІ в багатьох країнах регламентуються законом. Наприклад, у США ЗМІ зобов'язані попереджати, що це жарт.

Міжнародний день птахів відзначається з 1906 р. У тому році 1 квітня була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішують шпаківні, синичники, гоголятніки та інші "пташині будиночки".

Інформаційному агентству "STATUS QUO" (Харків) 1 квітня виповнюється 11 років. Агентство було зареєстровано Держкомітетом інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України 29 березня 2001 р., а перший електронний випуск "SQ" - Новини дня "вийшов 31 березня 2001 р. Сайт агентства в інтернеті почав працювати у вересні 2001 р. До 2006 р. він був закритий для широкого доступу - новини поширювалися тільки по підписці. У 2003 р. почав виходити тематичний випуск "SQ" - Економіка ". У 2008 р. на сайті була створена рубрика "Досьє", з'явився форум. У вересні 2003 р. почав свою роботу прес-центр "SQ". На базі прес-центру в Харкові вперше почали проводитись онлайн-конференції. З 2009 р. прес-центр на постійній основі практикує онлайн-трансляцію прес-конференцій. У грудні 2008 р. почала виходити щотижнева інформаційно-аналітична програма "STATUS QUO". Надалі її виробничі потужності стали базою для створення студії "STATUS QUO Production", яка займається зараз виробництвом корпоративних фільмів, рекламних роликів, надає послуги фото-і відеозйомки. У 2010 р. на сайті "SQ" з'явилися англомовна і україномовна версії стрічки новин. Також в 2010 р. сторіночки агентства з'явилися в соціальних мережах - "Facebook", "Vkontakte" і "Twitter".