Сьогодні, 29 листопада, - Міжнародний день солідарності з палестинським народом, а також День букви "Ё".

Довідка "SQ". У 1977 р. Генеральна Асамблея ООН постановила щорічно відзначається 29 листопада як Міжнародний день солідарності з палестинським народом (резолюція 32/40В). У цей день 1947 р. Асамблея прийняла резолюцію про розділ Палестини (резолюція 181 (II). Асамблея передбачала створення незалежних арабської і єврейської держав і встановлення спеціального міжнародного режиму щодо Єрусалиму.

Палестинська держава передбачається створити на території Західного берега річки Йордан (у тому числі на території Східного Єрусалима) і сектора Газа. У 1967 р. Ізраїль у результаті шестиденної війни з коаліцією арабських держав захопив Західний берег р. Йордан і сектор Газа.

У вересні 2011 р. у Харкові представники місцевої громади палестинців провели акцію на підтримку виступу прем'єр-міністра Палестинської автономії Махмуда Аббаса в ООН про необхідність визнання незалежної Палестинської держави. Палестинці виступають за створення держави Палестини в межах 1967 р.

День букви "Ё" відзначається щорічно 29 листопада. Саме в цей день 1783 р. російська абетка поповнилася літерою "Ё".

Ё, ё - 7-а літера російського та білоруського алфавітів. В інших слов'янських мовах літера "ё" не використовується. В українській і болгарській писемності для позначення відповідних звуків пишуть ьо після приголосних і йо в інших випадках. Використовується також у деяких неслов'янських абетках на основі громадянської кирилиці (наприклад, киргизькій, монгольській та чуваській).