30 жовтня - День автомобіліста і дорожника, 31 жовтня - Міжнародний день Чорного моря та Хеллоуїн.

Довідка "SQ". Професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства встановлено указом президента України № 452/93 в 1993 р. Відзначається щорічно в останню неділю жовтня.

Міжнародний день Чорного моря відзначається в день, коли в 1996 р. шість причорноморських країн - Болгарія, Грузія, Росія, Румунія, Туреччина і Україна - підписали стратегічний план дій щодо реабілітації і захисту Чорного моря. Цей план був розроблений після проведення всебічних досліджень морського середовища, які показали, що її життєздатність істотно погіршилася в порівнянні з попередніми трьома десятиліттями.

В англомовних країнах, а з кінця ХХ ст. і в країнах Європи, в ніч з 31 жовтня на 1 листопада відзначають Переддень Дня всіх святих, або Хелловін (All Hallows'Even, або Hallowe'en). Це карнавальне свято з низкою жартівливих обрядів заклинання різноманітної нечисті і колядування (trick-or-treating).

День всіх святих - християнський католицьке свято, день пам'яті всіх шанованих церквою святих. Свято має язичницьке коріння. Близько двох тисяч років тому кельтські племена в цей час святкували настання Нового року, напередодні якого відзначалося свято Самайн (Samhain). Цей прикордонний час (перехід до зими) вважався часом чарівним і містичним - сіди (нейтрально, а часто і вороже налаштовані до людей чарівні істоти) приходять в світ людей, люди теж мають можливість побувати у потойбічному світі. Вважалося також, що душі померлих цього дня повертаються у свої будинки і вимагають жертовної їжі у живих.