24 жовтня - Міжнародний день ООН, початок Тижня роззброєння, а також Всесвітній день інформації про розвиток.

Довідка "SQ". День ООН - це день народження Організації об'єднаних націй. 24 жовтня 1945 р., після того як більшість держав-засновників ратифікували договір про створення організації, була офіційно створена ООН. 1971 р. Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію, в якій вона рекомендувала державам-членам ООН відзначати цей день як державне свято. Традиційно в цей день у всьому світі проводяться зустрічі, дискусії та виставки, присвячені цілям ООН і її досягненням.

Тиждень роззброєння проходить щороку з 24 до 31 жовтня. Щорічне проведення Тижня роззброєння, який починається в день річниці заснування ООН, передбачене в заключному документі спеціальної сесії Генеральної асамблеї 1978 р., присвяченої роззброєнню. Державам пропонувалося висунути на перший план питання про небезпеку гонки озброєнь, пропагувати необхідність її припинення і сприяти підвищенню розуміння громадськістю невідкладних завдань у галузі роззброєння.

1972 р. Генеральна асамблея ООН заснувала Всесвітній день інформації про розвиток, мета якого полягала в залученні уваги світової громадської думки до проблем розвитку та необхідності зміцнення міжнародної співпраці для вирішення цих проблем.