25 червня - День дружби і єднання слов'ян, а також День митної служби України.

Довідка "SQ". 25 червня слов'яни відзначають День дружби і єднання. Найбільш широко цей день відзначають три країни - Білорусь, Росія та Україна. Як говориться в офіційних привітаннях глав цих держав, "це справді народне свято, що йде від загального коріння, культурних традицій і звичаїв наших народів".

День митної служби України відзначається щорічно 25 червня. У цей день 1991 р. Верховна Рада УРСР прийняла закон "Про митну справу в Україні".

Харківська митниця існувала з 1660 до 1753 рр. Потім указом імператриці Російської імперії Єлизавети всі внутрішні митниці Росії були скасовані. На Слобожанщині залишилася тільки прикордонна митниця в Ізюмському Слобідському полку. З 18 червня 1870 р. у Харкові стала діяти Харківська головна складська митниця - одна з 10 внутрішніх митниць Росії. Будівля, де вона розташовувалася, збереглося і зараз (Полтавський шлях, 45). Ця митниця проіснувала до 1923 р.

Зараз у регіоні діє Харківська обласна митниця, яка була організована в червні 2010 р. у результаті об'єднання Куп'янської та Харківської митниць. У зоні відповідальності обласної митниці знаходиться 13 пунктів пропуску: сім залізничних, чотири автомобільних і два авіаційних. За 5 місяців 2011 р. Митниця перерахувала до держбюджету 1,5 млрд. грн. митних платежів.