18 листопада - Всесвітній день відмови від паління та Міжнародний день філософії.

Довідка "SQ". Кожен третій четвер листопада щорічно в більшості країн світу відзначається Всесвітній день відмови від паління. Він був встановлений Американським онкологічним товариством у 1977 р. Мета Міжнародного дня відмови від паління - сприяти зниженню поширення тютюнової залежності, залучення до боротьби проти куріння населення та лікарів усіх спеціальностей, профілактика тютюнопаління й інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров'я.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, 90% смертей у світі від раку легенів, 75% - від хронічного бронхіту і 25% - від ішемічної хвороби серця обумовлені палінням; кожні десять секунд на планеті помирає один затятий курець (до 2020 р. цей рівень може підвищитися до однієї людини за три секунди). Середньостатистичний курець викурює близько 9 сигарет на день, 63 сигарети на тиждень і 252 сигарети на місяць.

Міжнародний день філософії проводиться в третій четвер листопада з 2002 р. за регламентом ЮНЕСКО. Сенс святкування Міжнародного дня філософа полягає в тому, щоб знайти спільну платформу обговорення глобальних соціально-культурних перетворень, які відбуваються зараз, долучити людей до філософської спадщини, відкрити сферу повсякденного мислення для нових ідей і стимулювати публічні дебати мислителів і громадянського суспільства з приводу викликів, що постають перед суспільством .