6 листопада - Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів, а також Всесвітній день чоловіків.

Довідка "SQ". Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів заснований Генеральною асамблеєю ООН 5 листопада 2001 р. Відзначається щорічно 6 листопада. Приймаючи рішення, Генасамблея враховувала, що збиток, що заподіюється навколишньому середовищу під час збройних конфліктів, ще довго після їх припинення позначається на стані екосистем та природних ресурсів і часто виходить за межі національних територій і термін життя одного покоління людей. Вона також послалася на Декларацію тисячоліття ООН, у якій була підкреслена необхідність вживати заходів з охорони нашої спільної навколишнього середовища.

Всесвітній день чоловіків - свято, що відзначається в першу суботу листопада. Засновано за пропозицією колишнього президента СРСР Михайла Горбачова і підтримане магістратом Відня, відділенням ООН у Відні та низкою міжнародних організацій.