Диспетчеры харьковского "Горэлектротранса" вышли на акцию протестаДиспетчери КП "Міськелектротранс" (Харків) сьогодні, 31 жовтня, зібралися біля головного управління підприємства (вул. Молодої Гвардії, 5) і домагаються виплат заборгованостей із зарплат і припинення звільнень. Про це повідомив "SQ" заступник голови первинної профспілкової організації всеукраїнської профспілки "Захист справедливості" ХКП "Міськелектротранс" Костянтин Юсупов.

За його словами, під стінами управління зібралися близько 60 диспетчерів, а також представники профспілки та організації "Прорвемося!". К.Юсупов заявив, що зарплату диспетчерам востаннє виплачували в червні, причому не повністю - близько 60%. За інші місяці накопичилася заборгованість. Крім того, у зв'язку з реорганізацією підприємства планується масове скорочення диспетчерів: зі 130 працівників, які були до реорганізації, залишиться 50-60. Звільнення почалися з 10 жовтня, на сьогодні вже звільнені 46 диспетчерів.

"З 1 листопада всіх присутніх тут диспетчерів офіційно звільняють. Їх не взяли на роботу до комунальних підприємств, створених на базі чотирьох депо, а в КП "Міськелектротранс" їхні робочі місця скорочуються. Починаючи із завтрашнього дня учасники акції протесту планують приходити щодня до управління та відзначатися про прихід на роботу, а якщо їх не пустять на робочі місця, вони будуть стояти біля прохідної", - заявив К.Юсупов.