Реконструкцию сквера на бульваре Юрьева в Харькове планируется завершить ко Дню города в 2011 г. У сквері на бульварі Юр'єва в Харкові в рамках розпочатої реконструкції відновлено зовнішнє освітлення. Про це 30 листопада повідомив журналістам директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін. За його словами, у сквері встановлено 120 паркових опор з енергоекономними світильниками для освітлення прилеглої території, а також прокладено понад 3 тис. погонних метрів кабельних ліній.

"У серпні цього року мешканці Фрунзенського району звернулися до керівництва міста з проханням упорядкувати сквер на бульварі Юр'єва. І вже у вересні почалися роботи з капітального ремонту зовнішнього освітлення", - зазначив В.Кітанін.

За його словами, в 2011 р. реконструкція буде продовжена. "Зараз розробляється ескізний проект скверу. Центральна та прилеглі алеї бульвару будуть вимощені тротуарною плиткою. Тут встановлять паркові лавки для відпочинку, урни, висадять нові дерева. Також на бульварі будуть облаштовані дитячі, ігрові та спортивні майданчики. З'являться тематичні клуби. Крім того, на одній з алей буде побудований фонтан", - підкреслив В.Кітанін і додав, що роботи планується завершити в 2011 р., до Дня міста.

Також директор Департаменту комунального господарства повідомив, що сквер планується передати на баланс КП "Харківзеленбуд". "Це дозволить навести в сквері необхідний санітарний порядок. Зараз співробітники "Харківзелебуду" приступили до обстеження скверу, щоб з'ясувати, які дерева знаходяться в аварійному стані і підлягають знесенню, а які необхідно кронувати", - підкреслив В.Кітанін.