Голова Краснокутської райдержадміністрації Сергій Кушнарьов вимагав у благодійного фонду "Ренесанс" 500 тис. грн. на розвиток району. Про це 30 липня голова Харківської облорганізації "Батьківщина", засновник благодійного фонду "Ренесанс" Арсен Аваков. За словами А. Авакова, цю вимогу С. Кушнарьов висунув у відповідь на пропозицію фонду проспонсорувати проведення в районі фестивалю "Співочі тераси".

"Що стосується фестивалю "Печенізьке поле", то панове з облдержадміністрації зробили там все за своїми правилами, у своїй системі координат, їм наша допомога не потрібна. Про дату проведення фестивалю я дізнався з преси.За таких умов як я можу втрутитися", - заявив А. Аваков.

Довідка "SQ". Перший етнофестиваль "Співочі тераси" відбувся 6 вересня 2009 р. у с.Городне (Краснокутський р-н, Харківська обл.). У рамках заходу працювали алея художників, майстерні танцю, слобожанських обрядів. Ляльки-мотанки, вироби гончарів, ковалів, вироби з бісеру, соломи і вишивка були представлені в місті майстрів і на ярмарку.

Етнофестиваль "Печенізьке поле" проводився за підтримки голови ХОДА Арсена Авакова та благодійного фонду "Ренесанс". Уперше фестиваль відбувся у 2002 р. на березі Печенізького водосховища, зібравши більше 6 тис. учасників і глядачів. У 2008 р., за оцінками організаторів, фестиваль відвідали близько ста тисяч гостей, стільки ж у 2009 р. Серед музичних колективів, що виступали на фестивалі в різні роки - "Океан Ельзи", "Хор Турецького", "ТІК", а також співачка Руслана і співак Олександр Понамарьов.