В Харькове стартовал городской фестиваль граффити  Графіті-фестиваль "Твій улюблений Харків" 30 червня стартував у Харкові, в саду ім. Шевченка. Графіті-художники малюють на спеціальних конструкціях, усі роботи будуть присвячені пейзажам і пам'ятників Харкова. "Графіті - це досить популярний серед молоді вид альтернативного мистецтва. Акцією ми хочемо показати, що, з одного боку, даємо молоді можливість реалізувати свій творчий потенціал, а з іншого - говоримо про те, що це потрібно робити в спеціально відведених для цього місцях. Графіті на під'їздах, будинках, вагонах - це не те, що потрібно місту Харкову", - повідомив журналістам начальник управління у справах сім'ї та молоді Харківської міськради Костянтин Підгорний.

За його словами, роботи графітчиків оцінить журі у складі представників згаданого управління та самих учасників фестивалю. Кращий малюнок буде представлений 2 липня на всеукраїнському графіті-фестивалі в Києві. Також роботи учасників виставлять біля кіно-концертного залу "Україна".

К.Підгорний зазначив, що зараз в управлінні продумують варіант створення постійно діючого майданчика для графітчиків, де б вони змогли малювати, не завдаючи шкоди будівлям Харкова.

Організатори фестивалю - Управління у справах сім'ї та молоді Харківської міськради, Харківський міський центр дозвілля молоді спільно з харківською обласною молодіжною організацією "Свої".