Пассажирские терминалы появятся на всех конечных станциях харьковского метро Усі кінцеві станції харківського метрополітену планують обладнати пересадочними пасажирськими терміналами. Про це в ефірі телеканалу "Simon" повідомив директор КП "Харківпас" Максим Мусєєв, передав офіційний сайт Харківської міськради.

"Основна мета будівництва терміналів - безпека і комфорт пересування пасажирів на громадському транспорті, а також транспортне розвантаження основних дорожніх магістралей Харкова", - зазначив М.Мусєєв. Також він повідомив, що "Харківпас" при обладнанні терміналів планує впровадити систему електронних інформаційних табло. "Пасажири, прийшовши на платформу, зможуть побачити на інформаційних табло, скільки часу залишається до приходу потрібного їм автобуса. Я думаю, що харків'яни гідно оцінять це нововведення", - підкреслив він.

Довідка "SQ". 20 серпня 2010 р. відкрився пересадочний термінал між станцією харківського метро "Холодна Гора" і автобусними зупинками, що знаходяться біля станції. Довжина пересадочного терміналу 124 м, ширина - 6,5 м, кількість посадкових платформ - 12. Це перший у місті пасажирський термінал такого типу.

Другий пересадочний термінал побудують на перехресті вулиць Державинської і Плеханівської, біля станцій метро "Спортивна" і "Метробудівників ім. Ващенка". Будівництво терміналу почнеться в кінці 2011 р.