Усі 12 платформ нового пасажирського терміналу, зведеного біля ст. м. "Холодна Гора", вже готові на 100%. Про це 6 вересня, відповідаючи на питання "SQ", повідомив директор КП "Харківпас" Максим Мусєєв.

"У середині липня ми активно взялися за будівництво терміналу. Роботи проводилися досить важко, оскільки на місці будівництва знаходилася труба високого газового тиску і водовід. Необхідно було вирішити ці інженерні питання. Але як я і обіцяв, термінал мав бути побудований до кінця серпня. З цим завданням ми впоралися. На сьогодні всі 12 платформ, призначених для автобусів підвищеної місткості, повністю готові", - зазначив М.Мусєєв. За його словами, також виконана розмітка доріг на автостанції, організована виділена лінія руху Полтавським шляхом, встановлене освітлення.

Директор КП "Харківпас" повідомив, що до Харкова вже приїжджали представники Державної атестаційної комісії. "Їх повністю задовольнив стан платформ. Вони не очікували, що ми зробимо все за такий короткий термін на такому високому рівні. Але нам озвучили низку вимог. Для того щоб термінал відкрився, необхідний офіційний статус автостанції. А щоб його отримати, потрібно звести деякі підсобні приміщення, яких у нас немає. Цю вимогу висунуло Міністерство інфраструктури. Зокрема, нам необхідно організувати кімнату відпочинку для водіїв, кімнату матері і дитини, деякі елементи інфраструктури для людей з обмеженими можливостями", - підкреслив М.Мусєєв.

Він додав, що на станції вже готовий фундамент, залитий бетон, ведеться реконструкція необхідних приміщень. "І вже за тиждень ми закінчимо ті будівлі, які необхідні для повноцінної роботи автостанції. Після цього можна відкрити термінал", - підкреслив М.Мусєєв.


 

Довідка "SQ". Новий пасажирський термінал буде складатися з 12 платформ, але в цілому, незважаючи на однакову кількість платформ, він буде довшим за термінал першої черги. Термінал другої черги буде обслуговувати автобуси внутрішньоміських харківських маршрутів, на яких будуть перевозити пасажирів з Нової Баварії, Холодної Гори, Залютіно, Лисої Гори, Сортировки.

Перший пересадочний термінал між станцією харківського метро "Холодна Гора" й автобусними зупинками, що знаходяться біля станції, відкрився 20 серпня 2010 р. Пересадочний вузол представляє собою критий павільйон з металоконструкцій, огороджений антивандальної сіткою. Посадка і висадка пасажирів здійснюється на платформах (висота відповідає першій східці автобуса).

Раніше М.Мусєєв говорив, що другу чергу терміналу здадуть в експлуатацію в кінці серпня.