Прокуратура Харкова в суді довела необгрунтованість претензій харків'янина на трикімнатну квартиру на Салтівському шосе в Харкові. Як повідомила "SQ" заступник прокурора Харкова Ольга Петрова, харків'янин вимагав встановити факт його проживання в цій квартирі разом з родичами, померлими в 2008 і 2009 рр., а також оформити з ним договір найму квартири.

Фрунзенський райсуд Харкова визнав його право на користування квартирою, проте прокуратура Харкова в інтересах територіальної громади оскаржила це рішення. Суд встановив, що померлі господарі квартири за життя не оформили право власності на неї, крім того, вони не зверталися в житлово-експлуатаційні організації з заявою про вселення у квартиру будь-кого, в тому числі членів сім'ї. А їх родич, який заявив про свої права на квартиру, має у власності 1/4 квартири на вул.Тимірязєва в Харкові і зареєстрований за цією адресою.

Апеляційний суд Харківської області задовольнив апеляцію прокуратури, скасував рішення Фрунзенського райсуду і відмовив у задоволенні позову харків'янина.